Цивилни полицаи ги ловят край училищата

Цивилни полицаи патрулират край училищата и дилърите не смеят да припарят вече близо до учебните заведения. На няколко пъти техни "колеги" били заловени от чакащ детето си в училищния двор "родител".

"В Бургас край училище никой не смее да дойде и да предлага дрога. Ловим ги като мухи и вече почти не останаха", каза опитен криминалист.

Както "Труд" пръв съобщи, контролът от страна на полицията край всяко школо е затегнат двойно. Лично шефът на ОД на МВР комисар Калоян Калоянов каза, че проверките са приоритет и ще продължават непрекъснато в същия дух.

Дилърите обикновено не са безработни, докарват си допълнителен доход с продажбата на марихуана. Само за три дни миналата седмица бяха заловени трима души при такава акция. Един от тях криел дрогата в гащите си. Други скривалища са шапките и обувките, но става все по- трудно. Ученици коментират под сурдника, че трябвало да пътуват до друг голям морски град, за да си набавят цигари марихуана. Цената на цигара вървяла 5- 10 лева.

"Не се касае за инцидентност при въпросните специализирани полицейски операции, а за регулярни действия в период от две години назад, като тези мерки са предприети след съвместно решение между кмета на Бургас Димитър Николов и комисар Калоянов. Служители от криминална полиция се включват и извършват проверки на подозритерните лица, ако преценят- и в частните домове", каза Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас.

Говори се, че дилърите наистина се изнасят по съседните курорти, за да чакат лятото. Миналият сезон хит станаха така наречените "лаборатории на колела". В раници, пласьорите събираха необходимите за забъркване на наркотици такъми и се придвижваха най- често с автомобили. Щом се договореха с клиенти, отиваха на уречено място- в околна на курорта горичка или пък в по- глуха алея край морето и на място приготвяха и продаваха стоката. Полицията тогава затегна проверките на автомобили, като щателно бяха претърсвани купета и багажници на возилата на съмнителни лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право