Циганин без книжка блъсна полицай

Снимка: Николай Каламов

Пиян бургазлия от „Меден рудник“ размаха газов пистолет срещу ченгета

Ромът и брат опитали измама

Циганин без книжка от кюстендилския квартал “Изток” блъсна полицай при пътна проверка. 32-годишният Георги В. е задържан, а служителят на реда е в болница със съмнения за мозъчно сътресение, рани и натъртвания по ръцете и краката.

Около 18 ч във вторник патрул спрял “Ауди” на ул. “Бузлуджа”. Оказало се, че зад волана е Георги В., а до него пътувал брат му, който държал наблизо склад за дърва. Братът имал книжка и затова двамата опитали да си сменят местата. Полицаите им наредили да останат по седалките и да не местят колата, докато пристигнат катаджии да им напишат акт и да свалят номерата на колата.

Внезапно Георги В. запалил двигателя, стартирал с пълна газ и ударил униформения, след което бил спрян и окован с белезници.

В Бургас стана известен и друг инцидент със заплаха срещу полицаи. Служителите на реда били повикани от живеещите в блок 185 в квартал “Меден рудник”, тъй като пиян мъж на име Юлиан удрял по капаците на паркираните отпред автомобили. Той размахвал газов пистолет, гърмял с него и псувал полицаите, които го задържали. Той е бил осъден по Указа за борба с дребното хулиганство да прекара 10 дни в Четвърто РПУ в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право