Циганин с COVID-19 излезе от МВР болница

Полицаи и жандармеристи пазят на КПП-тата в ромските махали на София. Снимка: Булфото

Пациентът решил да пийне кафе, докато чака лекарското решение

Прибрал се, преди да го заловят

Полицията с КПП-та в махалите заради заразата

Циганин с положителна проба за новия коронавирус излязъл най-спокойно от Медицинския институт на МВР в София, купил си кафе и се върнал. За куриозния случая потвърдиха пред “Труд” от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Мъжът на около 50 години бил задържан от полицията и отведен в болницата на МВР, за да бъде освидетелстван дали е здрав и позволява ли състоянието му да бъда тикнат зад решетките. При прегледа на рома бил направен и бърз тест за COVID-19, а резултатът от него се оказал положителен.

Докато чакал какво ще решат лекарите, пациентът, без да се обади на никого, решил да излезе да си купи кафе. Минал най-спокойно покрай охраната и тръгнал около Руски паметник, за да намери работеща будка. По някое време лекарите го потърсили и решили, че е избягал. Подали сигнал в СДВР и патрули били вдигнати на крак да го издирват.

Още преди обаче полицейските коли да блокират района, мъжът се прибрал в болницата с чаша кафе в ръка. Тъй като нямал проявени симптоми, взели му проби за PCR-тест и му наложили карантина, която да кара на домашния му адрес в София. От МВР не потвърдиха информацията на сайтове, че ромът е бил гол до кръста, когато излязъл от МВР болница.

Както писа “Труд”, столичните полицаи изградиха КПП-та в кварталите “Орландовци”, “Христо Ботев” и “Факултета”, за да ограничат движението там и да следят дали се спазват противоепидемичните мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България