Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

Полицаи охраняват и патрулират в село Кърнаре след ромското меле.

Ромските фамилии враждували от години, петима са арестувани

Петима цигани бяха арестувани, след като предизвикаха безредици в карловското село Кърнаре. В масов бой между две враждуващи фамилии проехтели изстрели, а пристигналите полицаи били обсипани с камъни.

Екшънът започнал в във вторник привечер. Деца от семействата на Чакалови и Иванови се скарали. Майките им бързо се намесили, после се включили бащите и други роднини. Над 30 човека участвали в мелето. Разменяли си юмруци и шутове, един срещу друг летели всякакви предмети. Един от воюващите извадил газов пистолет и стрелял четири пъти. На място бързо пристигнали три микробуса с жандармеристи. При вида на униформените, циганите започнали да хвърлят камъни по тях. Спецченгетата обаче бързо овладяли положението и отвели най-активните в ареста. Срещу 21-годишния стрелец е образувано бързо полицейско производство. Пред полицаите той обяснил, че враговете му го подгонили, той се уплашил и затова гърмял. Останалите участници в мелето са с актове по Указа за борба с хулиганството.

Напрежението между циганските фамилии в Кърнаре често ескалира и води до намесата на полицаи. През май т. г. роми потрошиха заведение в селото по време на абитуриентска вечер на дъщерята на собственика. Това предизвика протести на местни жители.

“За осигуряване на обществения ред в селото се провежда специализирана полицейска операция. Засилено е полицейското присъствие, за да се предотврати разрастване на конфликта”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право