Цигара подпали апартамент, 68-годишният собственик е в реанимация

68-годишен мъж е приет в болницата в Разград, след като предизвикал пожар в апартамента си на четвъртия етаж, при който се наложило евакуирането на негови съседи. Инцидентът е станал преди Великден към полунощ, съобщиха от полицията в Разград в понеделник.

М.Б. оставил незагасена цигара, която паднала в хола му и подпалила мека мебел. Мъжът бил заспал и не усетил бедата, докато пламъците не обхванали покъщнината и в коридора. Извил се огън и дим, които принудили съседите да викат пожарната. Мъжът бил изваден от горящото жилище в шок. Бил обгазен и имал частични изгаряния от първа степ, уточняват от пожарната. Той е приет в болницата и оставен в реанимацията.

Заради пожара е евакуирана жена от петия етаж, над подпаленото жилище, за чието изваждане била използвана специализирана техника на пожарната. Други четирима жители на входа също били изкарани от обгазения блок, а другите трябвало да останат в жилищата си до потушаване на пламъците.

В апартамента на 68-годишния мъж изгорели по 2 прозореца и врати, 2 дивана, фотьойли и табуретки. Били унищожени бяла и черна техника, както и друго домашно имущество. Пожарникарите успели да спасят кухнята, спалнята и половината коридор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България