Контрабанден тютюн в гума и резервоар откриха край Видин

тютюн

 

Нелегални цигари и насипен тютюн, скрити в тайници на автомобили, откриха служители на Митница- Лом през почивните дни в района на Видин.

По двата случая са образувани дознания. При проверка на пункта при Брегово на българска лека кола, която пътувала от Сърбия към България, митничарите намерили в резервоара на автомобила 450 кутии незаконни цигари, скрити в резервоара.

Папиросите – 9000 броя, били от марката „Мерелин”. В автомобила с контрабандната стока пътували майка и пълнолетният й син. При друга проверка в района на ГКПП Дунав мост 2, в лек автомобил с българска регистрация, митническите служители открили шест найлонови плика с 8 кг нарязан тютюн за пушене, също без български бандерол. Тютюнът бил скрит под стекове безалкохолни напитки, в легена на резервната гума.

Цигарите в Сърбия са доста по-евтини от българските и много нашенци при пътуване или екскурзии до западната ни съседка си купуват от тамошоните магазини. Законът обаче разрешава през границата да се пренасят само по две кутии, затова върлите пушачи и търговците пригаждат тайници в дрехи и автомобили. Разследването на случаите продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право