Ципрас след срещата на Еврогрупата в Люксембург: Гърция обърна страницата

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас приветства решението на международните кредитори на страната да одобрят отпускането на спасителен заем в размер на 8,5 млрд. евро и да детайлизират средносрочните мерки за облекчаване на дълга на Атина. Съответните мерки бяха приети в рамките на срещата на финансовите министри на страните от еврозоната, която бе проведена в Люксембург в четвъртък, пише електронното издание Ekathimerini.

„Днес Гърция обръща страницата. Имаме споразумение, което съответства на жертвите на гръцкия народ. С единство и решителност се движим напред, за да постигнем справедлив растеж и да излекуваме раните на кризата", написа Ципрас в социалната мрежа „Туитър“ след полунощ.

Еврогрупата се събра в четвъртък в Люксембург, за да реши дали да бъдат отпуснати допълнителни средства за затъналите в дългове Гърция. На срещата присъстваше и Кристин Лагард, директор на Международния валутен фонд (МВФ).

Преди форума в Люксембург министър-председателят Алексис Ципрас демонстрира решителност да търси решение на проблема с гръцкия дълг на предстоящата по-късно този месец среща на върха на лидерите на Европейския, ако Атина не получи приемливо конкретно предложение на срещата на финансовите министри в Люксембург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа