Цитати на Гунди надъхват „Левски“

Цитати на Георги Аспарухов ще надъхват играчите на "Левски" за в бъдеще. Тунелът на "синия" стадион беше изрисуван с фрази на клубната легенда, която вчера трябваше да навърши 75 години.

"Бори се винаги за красива, честна победа", е една от мислите на Гунди, която беше увековечена от ръководството на "сините".

"Няма малки противници", гласи друга.

Петъчният ден изцяло беше посветен на голямата легенда. От „Левски“ бяха организирали куп събития. Началото дадоха футболистите от първия отбор, които рано сутринта поднесоха венец и цветя пред паметника на славната деветка в двора на "Герена". Малко по-късно Български пощи валидираха марка с лика на Гунди в чест на неговата 75-годишнина. Имаше и детски парк с увеселителни съоръжения в района на стадиона. Няколко часов концерт пък звуча в късния следобед в столичния квартал "Подуяне". Имаше и среща с ветерани, играли с Аспарухов.

"Когато чуя името му тръпки ме побиват - каза Сашо Костов, легенда на "Левски". - Помнете кой беше Гунди, защото знам какъв човек беше и какъв футболист. Мъчно ми е, че го няма."

Навръх рождения ден на Аспарухов един срещу друг в мач за първенство се изправиха единствените два родни клуба, за които е играл - "Левски" и "Ботев".

"Едно съвпадение, но някой е наредил, за да бъде така и го е направил с добро", добави Сашо Костов.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ