ЦСКА атакува и през Трансилвания

Копенхаген - Дори през Трансилвания мина „червената“ атака към Копенхаген. Немалка група привърженици на ЦСКА избраха странния маршрут като най-изгоден. Оказа се, че нискотарифна авиокомпания има много изгодни полети от румънския град Сибиу до датската столица, където снощи се игра мачът „Копенхаген“ – ЦСКА. Армейците трябваше да „изкачат планина“ за класиране в четвъртия предварителен кръг на Лига Европа след 0:2 в София.

Групата ентусиасти пътува над 500 км с автомобили до Трансилвания, след което потегли към Копенхаген. Други „червени сърца“ използваха директен полет от София до Малмьо. Шведският град и Копенхаген се съединяват благодарение на огромния мост „Оресунд“, който свързва двете скандинавски държави.

В часовете преди мача в четвъртък все повече фенове с новите атрактивни фланелки на ЦСКА обикаляха центъра на Копенхаген. Голямата агитка трябваше да е на стадион „Българска армия“, където на големи екрани да гледа евродуела.

Николай Бодуров бе единственият сигурен титуляр според думите на треньора Нестор Ел Маестро. Очаквано сърбинът с английски паспорт отказа да назове 11-те си избраници денонощие по-рано. Но за да задоволи интереса, каза само името на капитана. Бодуров се очакваше да играе за първи път в Европа след червения картон срещу „Рига“, който получи при меле след края на двубоя в Латвия. Естествено нямаше никакво съмнение, че атака например ще води бразилецът Мауридес.

Треньорът на „Копенхаген“ Стале Солбакен явно си взе поука от коментарите на тема „Аталанта“ – бъдещ съперник на победителя от двубоя с ЦСКА. Пред българските медии специалистът отметна, че вече е разузнавал играта на тима от Бергамо. Но добави, че дуелът с българския гранд не е приключил в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ