ЦСКА изтрезня от евроеуфорията

ЦСКА изтрезня от европейската еуфория. При това доста болезнено. След силните мачове с „Копенхаген“ и безметежния рейд в Първа лига „червените“ направиха твърде малко, за да искат нещо повече от 0:1 срещу „Лудогорец“.

ЦСКА се приземи и поне известно време трябва да гледа вечния съперник „Левски“ на върха. А дори реми в Разград щеше да остави „червените“ лидери с 5 точки пред „Лудогорец“. Уви! ЦСКА не успя да заздрави защитата и вратарския пост и това се оказа фатално в една едничка ситуация. Поне трима са виновните за гола на Вандерсон начело със стража Витаутас Черниаускас.

Треньорът Нестор Ел Маестро спечели много симпатии и овации най-вече заради мачовете с „Адмира Вакер“ в Лига Европа. Сърбинът с английски паспорт е ексцентрик. И с радостта си след голове, и с изказванията си, и с ризите си дори. Думите на Ел Маестро в Разград обаче едва ли ще зарадват много феновете на ЦСКА.

„Загубихме от най-добрия отбор в България – каза треньорът. - За вас може да е изненада, но за мен не е голяма.“

И продължи с най-заученото клише по нашите футболни ширини: „Животът продължава!“ Ел Маестро обеща, че след една седмица ще спечели загубените три точки. Също странно изказване. Първо мач срещу „Лудогорец“ след седмица няма да се играе. Второ – едва ли има нещо по-нормално у дома ЦСКА да победи изглеждащия сигурен изпадащ след петия кръг „Верея“.

Ел Маестро има огромен кредит на доверие и у феновете, и у ръководството. Откакто пое ЦСКА, статистиката му е 7 победи и 4 загуби. Падна от фаворитите „Копенхаген“ и „Лудогорец“, победи два пъти поне според коефициента на УЕФА по-силния „Адмира Вакер“. Сърбинът има месец и половина, в който ще играе 5 официални мача (един за купата) до най-важния тест – вечното дерби с „Левски“. Предостатъчно време да адаптира новата звезда Евандро, евентуално да вземе нови играчи, да поправи грешките от Разград и Копенхаген. До дербито 12 точки срещу двата тима с име „Ботев“, „Черно море“ и „Верея“ са в графата задължителни.

ЦСКА се върна в действителността. А тя изисква преследване с всички сили на най-важната цел – шампионската титла. Стартовата позиция за атака от днешна дата е отлична.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ