ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Драмата в българския футбол този сезон ще бъде до сетния миг. Битката за титлата остана отворена до заключителния 10-ти плейофен кръг, след като „Лудогорец“ и ЦСКА не сгрешиха. „Орлите“ надвиха „Ботев“ в Пловдив с 2:0, а по същото време „червените“ взеха дербито с „Левски“ със същия резултат. Тиаго и Евандро вкараха скъпоценните попадения за столичния гранд след почивката, докато на базата в „Коматево“ герои също бяха чужденци – Клаудиу Кешеру и Якуб Шверчок. Така всичко остава в ръцете на „Черно море“. Този петък „моряците“ гостуват в Разград и само отборът на Илиан Илиев може да промени статуквото в първенството. Успех за „зелените“ ще означава осма поредна титла за клуба от Разград и при подобен развой резултатът на „Българска армия“ между ЦСКА и „Ботев“ (Пд) ще бъде без значение. „Левски“ пък е твърдо на третата позиция и за трета поредна година ще трябва да мине през бараж по пътя към Лига Европа.

Двубоят на националния стадион „Васил Левски“ започна равностойно, а постепенно „сините“ наложиха превес. Най-чистото положение през първите 45 минути се откри пред юношата Илия Юруков. Халфът получи отлично подаване от Иван Горанов, но ударът от въздуха на младока бе неточен. Минута по-рано Давиде Мариани бе стрелял от дистанция, но топката попадна в обсега на вратаря Витаутас Чернаускас. В самия край на първата част грубо влизане на Паулиньо контузи бранителя Иван Турицов. Десният бек бе заменен принудително, а това поставя под въпрос участието му в предстоящите квалификации на националния отбор с Чехия и Косово през юни. За фаула бразилецът обаче не получи официално предупреждение.

След подновяването на играта ЦСКА заиграе по-агресивно в офанзивен план и това се оказа решаващо за крайния изход. В 55-ата символичните гости имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Седрик Утонджи в наказателното поле, но главният рефер Драгомир Драганов даде знак играта да продължи. Попадение от статично положение все пак падна във вратата на Николай Михайлов. В 70-ата минута Тиаго стреля от фаул, топката срещна гърба на Станислав Костов и влетя в мрежата на „сините“. В края „Левски“ остана и с човек по-малко, след като Нуно Рейш получи два бързи жълти картона. Малко след това Евандро довърши мисията на ЦСКА, за да запази интригата жива до петък, когато всички въпросителни ще паднат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ