ЦСКА отвоюва завинаги емблемата

ЦСКА отвоюва завинаги емблемата си. С други думи – клубът защити историята и трофеите, които обявеното в несъстоятелност дружество през 2016 година беше на път да загуби. Решението на съда повече не подлежи на обжалване.

През следващата седмица синдик Дора Милева ще започне да разпределя сумата от 7 835 367,60 лева към кредиторите на фалиралото дружество. Нищо повече не може да се променя. Милева трябва да започне да плаща според списъка, одобрен от съда на 8 август 2017 година. Така ЦСКА ще има право да изложи претенции никой друг да не използва емблемата. В момента втородивизионният ЦСКА 1948 е с твърде сходен символ.

Законите на Спортния арбитражен съд в Лозана за случаите с фалит на дружеството, стопанисващо футболен клуб, гласи: "Ако дадено дружество откупи на публичен търг активите и продължи дейността, развивана отпреди това, със същото изображение, значка, химн, представителни цветове, емблеми, местоположение и стадион, трябва да се разбира като официален правоприемник на фалиралия клуб. И при положение, че се основава на придобитите федеративни права в търга има право да участва в състезания, заменяйки клубът във фалит със съгласието и одобрението на националната футболна федерация".

Междувременно Вив Соломон-Отабор предрече победа с 3:0 на ЦСКА над „Славия“ в столичното дерби в събота. Пред един от клубните спонсори нигерийският национал с английски паспорт каза, че головете ще вкарат той, Евандро и Али Соу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ