ЦСКА пак нулев, но този път без радост

ЦСКА навъртя седми пореден мач без гол, но този път нулата не донесе радост на „червените”. В първия мач на „Българска армия” за годината тимът на Стамен Белчев завърши само 0:0 срещу „Ботев”. А след победите над „Черно море” (2:0) и „Берое” (1:0) и предвид дербито с „Левски” се очакваше голеада. Откакто Белчев пое гранда, никой не може да му вкара гол. Мачът с „Ботев” бе второ реми в серията. В събота е вечното дерби с "Левски", от който "червените" изостават с 3 точки.

За разлика от предишните два двубоя обаче ЦСКА не игра достатъчно убедително. Владееше много топката, но по-чистити положения и повечето точни удари бяха в полза на „Ботев”. Вратарят Георги Китанов, често критикуван през есента, игра блестящо при всички ситуации.

Мачът тръгна лошо за левия бек на ЦСКА Александър Дюлгеров, който се контузи и трябваше да напусне. Вместо него за първи път през годината влезе бившият национал Станислав Манолев, който извади рамо по време на подготовката.

Най-големия шанс на ЦСКА имаше новият Фернандо Каранга в края. Бразилецът със задна ножица прехвърли вратаря Иван Чворович, но ударът му бе избит пред голлинията.

В края бе изгонен Меледже Омнебес от „Ботев”, който подразни жестоко публиката, неискайки да излиза и бе замерван с десетки бутилки от минерална вода.

Търгът за емблемата на обявеното в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД ще бъде на 30 март. Синдикът Дора Милева вече призна веднъж, че с изключение на елитния клуб никой досега не е проявил желание да наддава. Ръководството на ЦСКА гарантира, че емблемата ще бъде купена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ