ЦСКА продаде още един титуляр

ЦСКА продаде португалеца Давид Шимао на „Боависта“. Сделката стана в последния ден на трансферния прозорец, а параметрите не се обявяват. Шимао не играеше в последните мачове на „червените“ заради контузия. Но преди това си извоюва статут на титуляр.

Португалският халф стана любимец на феновете, след като вкара два гола на „Левски“ в последното вечно дерби, спечелено с 3:0. За 24 мача Шимао се разписа общо 3 пъти. С обръщение в официалния си сайт ЦСКА благодари на португалеца за „професионализма и себераздаването“ и му пожела успех. Клубът не обяви дали продава или освобождава Симао, а определението е, че „не е част от тима“.

През лятото ЦСКА е сравнително по-активен в разделите, отколкото в покупките. От отбора си тръгнаха чужденците Патрис Бумал (изтекъл договор), Арсенио Нунеш (продаден) и Рафаел Перес (освободен). От българите напуснаха Конов и Станоев („Дунав“), Йорданов и Лясков („Литекс“) и Руменов („Етър“). Още в началото на подготовката ЦСКА се подсили с вратаря Витаутас Черниаускас, както и с халфовете Енрике Роберто и Тиаго Родригес.

Досега тактика на ръководството изглежда успешна. ЦСКА води в класирането макар и с мач повече от „Лудогорец“. На „Армията“ очакват още в петък нов футболист със статут на звезда от Примера дивисион, който е национал, но на държава извън Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ