ЦСКА се върна към победите

ЦСКА се завърна на победния път в Първа професионална лига. При малцина зрители и под много студ „червените“ доста трудно спечелиха с 1:0 срещу „Славия“. Така след три поредни ремита грандът се доближи на две точки от „Лудогорец“ и дръпна с шест пред „Левски“. Двата големи конкурента на ЦСКА се срещат в неделя вечер в Разград.

Треньорът на „червените“ Стамен Белчев предприе рискован ход. Като титуляр за ЦСКА започна голмайсторът на първенството Фернандо Каранга. При жълт картон бразилският нападател щеше да пропусне гостуването на „Лудогорец“ в следващия кръг. Оказа се, че Каранга обаче е безкрайно важен и незаменим. След негов пробив и удар португалецът Тиаго Родригеш успя да вкара единствения гол в 24-ата минута. Халфът се разписа два пъти и във вечното дерби срещу „Левски“ в миналия кръг.

Логично ЦСКА бе по-активният тим през целия мач, а и имаше да си връща – в първия кръг на първенството „Славия“ успя да направи 1:1 в дербито на националния стадион. Но и на „Българска армия“ отборът на Златомир Загорчич многократно показа зъби. А „червената“ отбрана – слабости. Няколко пъти „бели“ излизаха в удобни позиции, но не успяха да вкарат. Притеснителна несигурност показа капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски. Националът не игра в голямото дерби с „Левски“, но сега бе върнат в състава от Стамен Белчев. През първото полувреме Чорбаджийски три пъти за десет минути почти помогна на „Славия“ да изравни. Подобни неточности съпътстват досега кариерата н „червения“ юноша.

За ЦСКА това бе втора победа през седмицата. Във вторник също на „Армията“ и също трудно тимът пречупи „Ботев“ (Враца) за купата. А „Славия“ пък спря серия от пет поредни срещи без поражение.

Притеснение в лагера на ЦСКА идва от смяната на национала Антон Недялков в началото на второто полувреме. Вероятно става въпрос за контузия, но не се знае колко е сериозна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ