ЦСКА се приближава до нов стадион

ЦСКА е все по-близо до заветната цел да има нов модерен стадион. В последните седмици преговорите с държавата вървят отлично. България ще се кандидатира за домакинството на Евро 2028 и Мондиал 2030, но още няма нито една готова арена. Стадион „Българска армия“ е на перфектна локация – в центъра, в парк и в близост до метро.

ЦСКА е придобил дружеството „Арена ЦСКА“ ЕООД, в чиято дейност се включват управление на строителни и инвестиционни обекти, както и реконструиране на спортни и обществени съоръжения. Капитанът на фирмата е 2 милиона лева.

Доскоро „Арена ЦСКА“ ЕООД беше на бизнесмена Юлиян Инджов, който е акционер при „червените“. Той е прехвърлил компанията на Искра Григорова, която е близка на друг голям притежател на дялове в клуба – Гриша Ганчев. Бизнес дамата е собственик и на фирмата „Ред Енимълс“, която плати 8 милиона лева за емблемата на ЦСКА.

Заради законови пречки „Българска армия“ все още не е в реконструкция. Амбицията на Ганчев е стадионът да има модерен европейски вид, без значение дали ще участва в кандидатурата ни за европейско и световно първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ