ЦСКА с два проекта за нова „Армия“

Два проекта за нов стадион „Българска армия“ показа ЦСКА. Чрез официалния си сайт „червеният“ клуб публикува проектоснимки на арената, но тепърва ще се обсъжда към кой вариант да се прибегне. ЦСКА има одобрение от Министерството на спорта, за да започне реконструкция. Всичко ще е в рамките на сегашната „Българска армия“ и по никакъв начин няма да се наруши екологичното равновесие в Борисовата градина.

Първият проект е на архитект Георги Савов от фирма „Вамос“. А вторият е на арх. Владо Вълков, който ръководи „Design Initiatives”. ЦСКА обясни, че предстоят нелеки процедури по избора и одобрение на офертите. Всичко ще бъде съгласувано с държавата и Столична община, като е необходима сериозна съвместна работа.

В новия век това е третото намерение „Българска армия“ да бъде реновиран. Първото беше при Васил Божков, а след това и Александър Томов говореше сладки думи върху хубави снимки. В крайна сметка чак сега при Гриша Ганчев има реално намерение, подплатено с положително отношение от държавата.

В същото време еуфорията в ЦСКА от отстраняването на „Лудогорец“ стана опасно голяма. Ръководни фактори в клуба и легенди на „червените“ определиха триумфа като нещо невиждано, а титлата и купата – едва ли не сигурни. По-възрастни фенове обаче зоват за „хладни глави“ преди съботното гостуване в Разград, което може да отрезви ЦСКА. Припомня се ситуацията с „Левски“ от миналия сезон, когато „сините“ отстраниха вечния съперник и се виждаха с купата, за да я вдигне... „Славия“. Освен това ЦСКА изтегли най-тежкия възможен жребий за полуфинал - „Ботев“. От друга страна той е и положителен – в два мача (първия на чужд терен) винаги е по-трудно да бъдеш изненадан в стил „Славия“.

Бразилецът Жеферсон ще е най-вероятната промяна в състава на Любо Пенев. Като ляв бек за купата игра Бикел, но той получи картон и е наказан. Жеферсон не е бил на терена в официален мач от януари, когато се контузи. Той обаче се счита за по-малко рисков вариант от младия Ангел Лясков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ