Цял стадион отваря врати за Стоичков

Биографичната книга „Историята“ на Христо Стоичков събра десетки хиляди фенове по целия свят. След Лондон и Чикаго предстои и втори български тур. А на 25 юли цял стадион ще отвори врата за книгата на най-големия български футболист, написана в съавторство с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“.

Промоцията на „Историята“ ще е първото събитие, след като Каварна бе избран за европейски град №1 на спорта за малки общини. Датата 25 юли е специално избрана – тази година се навършва четвърт век от класирането на България на четвърто място на Мондиал'94, където Стоичков спечели „Златната обувка“.

Областта е известна с много привърженици на ЦСКА, от където Камата тръгна към големия футбол. Фенклубовете в Каварна и Добрич са подготвили невиждана хореография, за да посрещнат своя любимец. Кметицата Нина Ставрева е отявлен „червен“ запалянко и миналата година на Велики четвъртък прие футболистите начело с бразилския голеадор Фернандо Каранга да боядисват червени яйца за Великден.

В летния тур на Стоичков са включени още визити в Петрич, Стара Загора, Панагюрище, Плевен и Русе. Кавалерът на „Златната топка“ специално изисква отпуск от ангажиментите си в американския тв гигант „Унивижън“, за да може да зарадва феновете. Така той ще изпълни обещанието от миналата година – след визитите в Южна България да последват и промоции и на север от Стара планина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ