Чаатай Улусой ще се снима в Холивуд

Чаатай Улусой толкова рядко говори пред репортери, че всяко интервю с него, дори и кратко, предизвиква голям интерес сред турската общественост. Толкова голяма, че една нормална вечеря на актьора с агента му в ресторант в истанбулския квартал Етилер, при която той отговаря на няколко въпроса на журналистите, веднага излиза на първа страница с препратки в турския Туитър. Журналистите обръщат внимание на променения външния вид на актьора.

Ако се съди по снимките, той е с брада и видимо наедрял. В краткото си интервю Чаатай признава, че излязлата в медиите информация, че в близко време заминава за САЩ, където ще води преговори за нова роля, е вярна. Ще се снима във филм, но повече подробности няма да каже. Имайки предвид, че актьорът няма навика да разкрива подробности за бъдещата си работа, той самият подчертава, че дори и приятелката му не знаела, че е сключил договор с Netflix.

Сега, ако се договори за проекта в Холивуд, в турската пресата могат да се чакат сензационни заглавия с интересни подробности.

Междувременно водещ на предаване по турския канал TV8 също обсъди промените във външния вид на Чаатай Улусой. Предполага се, че актьорът е трябвало да наедрее по искане на Холивуд. Затова личният му фитнес-инструктор е разработил специална програма това да се случи. Според слухове, актьорът е качил 20-25 кг, но в чиста мускулна маса. Това изисквала новата му роля на супер герой.

Световният пехливанин е роден и расъл в България

Твърденията в турската преса са, че филмът с Чагатай Улусой ще е посветен на живота на известния борец Коджи Юсуф - Исмаил Юсуф, който е първият турски пехливавин, състезавал се в стил класическа борба. През 1895 година е станал башпехливан на Къркпънар и след 1894 година се е състезавал с най-добрите борци в Европа и САЩ. Бил е 188 см висок и е тежал 144 килограма. Той е считан за един от тримата най-големи борци в историята на този световен спорт. Биографията на световноизвестния борец е толкова богата, че по нея може да бъде създаден голям холивудски хит.

Юсуф е роден в България - в с. Борци, община Хитрино, област Шумен - в семейство на български турци. През 2011 г. там бе издигнат паметник на Коджа Юсуф, чийто автор е шуменският скулптор Бехчет Данаджъ, а през 2015-а е открита къща-музей на Коджи Юсуф. Любопитно е, че по бащина линия Чаатай Улусой също има български корени.

Професионалната кариера на младия турски борец ​започва в Европа - дебютът му в Париж е повече от впечатляващ, след което заминава за САЩ и става световноизвестен с прякора „Terrible Turk“ (Ужасяващият турчин).

На поредно състезание зад Океана американската публика е категорично против "ужасяващия турчин", но Юсуф е достатъчно уверен, за да проведе най-големия и последен мач в кариерата си, побеждавайки шампиона Еван Люис за титлата Световен шампион в тежката категория. Получените 5 хиляди долара (огромна за тогава сума ) Юсуф превръща в злато. Натъпква го в шампионския колан и се качва на първия кораб за Европа - френския лайнер “Ла Бургон”.

На 2 юли 1898 г. плавателният съд на “Компани женерал трансатлантик” тръгва от Ню Йорк за Хавър със 725 души пътници и екипаж. На следващия ден попада в мъгла, но цяла нощ се движи с пълна пара. На 4 юли сутринта “Ла Бургон” се сблъсква с барка “Кромантишир”. Една от легендите разказва, че Юсуф се хвърля да плува в океана, но златото около кръста му било твърде тежко и потъва като ютия, преди моряци да се опитат да го качат в спасителна лодка.

Ролята ще донесе на актьора 1 млн. турски лири

Според друга история Коджи Юсуф загинал, докато спасявал дете, но водата го отнесла и животът му приключил. Според трета версия, борецът помагал за спасяването на други пътници, но когато и той се опитва да влезе в една от спасителните лодки, пасажер му отсича пръстите, от страх, че борецът е много тежък и ще преобърне плавателния съд.

След смъртта на Юсуф неговият американски мениджър прави много за увековечаване на паметта му.

Турският борец винаги е бил привлекателен за жените, тъй като въпреки впечатляващото си тегло (144 кг) е бил наричан "секс символ на епохата".

Заснемането на пълнометражния филм за легендарния турски борец ще започне в САЩ и ще завърши в Турция. Очаква се бюджетът на да бъде 25 милиона турски лири, един милион от които ще получат Чаатай Улусой.

За да представят надеждно 144-килограмовия "ужасяващ турчин", който американските зрители са наричали с прякора Кока Юсуф, Чаатай е трябвало да наедрее, защото ако височината на бореца и актьорът е една и съща, разликата в теглото им била около 60 кг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали