Чакат кучешки студ в Пьонгчан

Този път бялата олимпиада наистина ще бъде през зимата. Поне това сочат прогнозите за времето в Пьонгчан. Предишните две издания на игрите преминаха при доста топло време в славещия се с океанския си климат Ванкувър (2010-а) и субтропичния Сочи (2014-а).

Олимпийската столица този път не е на морското равнище, а 700 метра над него. За церемонията по откриването идния петък се очаква студен фронт и -13 градуса по Целзий. Като цяло игрите ще бъдат най-студените след тези в Лилехамер (Норвегия) през 1994-а.

Олимпийският стадион пък е без покрив и зрителите ще бъдат изложени на милостта на природата. За да смекчат влиянието й, домакините ще раздадат на зрителите одеяла, дъждобрани и подложки с електрическо отопление. Много от отборите също са се запасили с якета с вътрешна система за отопление с вградени батерии.

Междувременно стана ясно, че Спортният арбитраж в Лозана ще се произнесе днес по случаите на 39 руски спортисти, отстранени до живот от участие на олимпийски игри. Руският президент Владимир Путин пък се срещна със спортистите, които ще участват в Пьонгчан като „олимпийски спортисти от Русия“.

„Простете ни, че не успяхме да ви защитим – заяви Путин на спортистите. - Всеки ваш успех ще е тройно по-ценен заради ситуацията, в която се намираме.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт