Чакащ за белодробна трансплантация почина след усложнение

Чакащият за белодробна трансплантация Адриан Петков почина след усложнение. Това каза д-р Георги Хинков по време на брифинг в Министерство на здравеопазването.

„Става дума за Адриан Петков, пациент на 29 години, с муковисцидоза, който е пациент на нашата болница от осем дена. Доколкото знам вие сте запознати с неговото състояние предварително и с борбата на родителите той да стигне до трансплантация. За съжаление в момента, в който ние се запознахме с Адриан, той беше контраиндициран за извършване на трансплантация поради ред причини, които не знам дали е уместно да излагам пред вас. Нашият екип със съдействието на министерството успя да се свърже с болница в Италия, които откликнаха на молбата ни за транспортиране на Адриан при тях и за продължаване на лечението с идеята, ако може състоянието да бъде подобрено, така че да бъде извършена и трансплантация“, каза още д-р Хинков.

По думите му за съжаление тази болест е с необичаен ход и прогресиращ. „При него бяха налице много усложнения на болестта, които са били причина днес за внезпно настъпило допълнително усложнение, с което нашите екипи не успяха да се справят“, допълни още д-р Хинков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България