Чане убил братовчед си, за да не го предаде (обзор)

Спецполицаи вече цяла седмица са обградили Костенец и района в издирване на Стоян Зайков-Чане. Снимка: Архив

Щурмуваха къща в село Очуша в издирване на Стоян Зайков

Издирването на убиеца продължава

Издирваният от седмица за убийството на съпругата си Стоян Зайков-Чане най-вероятно е застрелял и братовчед си, за да не бъде предаден на полицията. Това е основната версия, по която работи МВР. Трупът на 42-годишния Валентин Петров бе открит в сряда в дома му в Костенец. Една ограда деляла къщата му от тази на издирвания мъж, двамата били и братовчеди. Предполага се, че 43-годишният Чане се криeл на тавана на братовчед си, но се уплашил, че може да бъде посочено местонахождението му и отнел живота на роднината си. Валентин е гръмнат с изстрел в брадата. Оръжието обаче било различно от това, с което Чане убил жена си Милена. При разпити станало ясно, че никой от съседите не е чул изстрел или видял нещо нередно в къщата на Валентин. Днес стана ясно, че преди да бъде открит мъртъв той обявил на полицаи, които дошли да проверят къщата му, че сам ще претърси дома си. Държал се спокойно и не давал индикации да е притеснен.

Дни преди да бъде открит мъртъв, Валентин разказа пред медии, че са скарани отдавна със Стоян, защото братовчед му обирал няколко пъти къщата му. Убийството му става въпреки, че Костенец е блокиран от няколко дни от полиция, жандармерия и командоси от отряда за борба с тероризма.

„Издирването продължава. Нито една версия не изключваме. Имаме информация, че заподозреният е извършвал обири в къщата на братовчед си, но в последно време за пряк конфликт между двамата, нямаме никакви данни”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Междувременно спецполицаи обградиха и близкото до Костенец село Очуша след сигнал, че Чане се укрива там. Тежковъоръжени ченгета хвърлиха светлинно-звукова граната при проверка на един от адресите. Тя предизвиква дезориентиране на човек и той лесно може да бъде обезвереден. Проверката на адреса обаче показала, че издирваният не е там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право