Частичното бедствено положение в Община Първомай остава в сила

Снимка: Архив

Обявеното частично бедствено положение в Община Първомай все още остава в сила и за вторник, съобщиха от областната управа в Пловдив. Затворени за движение в района на Първомай остават следните пътища:

квартал Дебър – село Брягово – село Искра;

квартал Дебър – село Татарево;

село Бяла река – село Буково;

село Бяла река – село Воден;

Татаревска чешма – село Татарево;

село Виница – главен път 18.

Затворени в Пловдивска област са и пътищата Асеновград-Първомай, Асеновград-Садово, където движението е спряно поради опасност от закъсване на автомобилите в преспите, образувани от силното снегонавяване. На входовете и изходите на тези пътища има полицейски патрули, които не пропускат преминаването на МПС-та с цел избягване на бедстващи хора. Въведените временни ограничителни мерки и бедственото положение ще са в сила до ликвидиране на последствията от снегонавяването.

Електрозахранването във всички населени места в Пловдивския регион е възстановено, а по-голяма част от пътищата са почистени и проходими при зимна обстановка. Под влияние на преминаващ средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система на 10 януари (вторник) ще вали сняг в Тракийската низина, Родопите и Югоизточна България.

По-значителни валежи ще има през нощта в крайните южни райони, в Югоизточна и Източна България. За равнинната част дебелината на снежната покривка се очаква да е около 10 см, а в Родопите около 15 - 20 см. Вятърът от североизток ще се усили. Отново ще има условия за навявания и поледица. Минималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. С преминаване на фронта температурите ще се повишат и максималните температурите ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а в крайните югоизточни райони - над нулата. В сряда към обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони