Частни дарители купиха нов кузьоз за горнооряховската болница

Нов транспортен кувьоз - дарение от Десислава Николова, ще бъде връчен на 9 декември от 13.00 часа, в Акушеро- гинекологичното отделение в МБАЛ "Свети Иван Рилски". Младата жена е от Видин и заедно с фондация "Капачки за бъдеще" и частни дарители вече подари кувьоз на АГО в болницата в Червен бряг.

АГО в горнооряховската болница се нуждае от транспортен кувьоз, тъй като в момента разполага само със стационарни, а често се налага транспортирането на недоносените новородени до Неонатологичното отделение в МОБАЛ или до УМБАЛ в Плевен.

Средствата за кувьоза в Горна Оряховица, от който има нужда отделението и чиито параметри са консултирани с началника му д-р Михаил Милатович, са събрани от продажба на книгата на Десислава „Щастлива и красива бременност като моята“, както и от дарения на десетки милосърдни българи, които са се включили в акцията за закупуването му. В кампанията са се включили с желание и българи от САЩ и Великобритания. Голяма част от средствата са набрани от двойки от цяла България, които по време на сватбения ритуал са поканили госитите си да подкрепят каузата и вместо цветя да дарят средства за кувьоза.

Книгата на Десислава се е превърнала в своебразен бестселър, тъй като вече е продала над 2 300 екземпляра от първия й тираж както на бъдещи млади майки, така и за подарък. Тя ще продължи с кампанията, като следващата болница, която ще подпомогне, е тази в Гоце Делчев.

На 9 декември Десислава Николова ще бъде придружавана и от други дарители, както и от представители на фирмата- доставчик, които ще монтират и тестват кувьоза на място. На отделението ще бъде подарен и билирубинметър, с който безболезнено се измерват нивата на билирубин в кръвта на бебетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България