Чворович премина в „Ботев“

Сръбският вратар с български паспорт Иван Чворович подписа договор с „Ботев“ (Пд) до 31 декември 2017 г. В неделя стражът тръгва с новите си съотборници за зимния лагер на „жълто-черните“ в турския курорт Алания.

Чворович бе привлечен за конкурент на титуляра в рамката Георги Георгиев, след като шефовете на пловдивския клуб отказаха да платят 12 500 евро трансферна сума за поляка Даниел Кайзер, лично одобрен от треньора Николай Киров-Белия. През есента Чворович бе резерва на сънародника си Боян Йоргачевич в „Левски“, откъдето идва като свободен агент.

В „Ботев“ се надяват да се подсилят с още един бивш кадър на „сините“ - Антонио Вутов. От 2014 г. Халфът е собственост на италианския „Удинезе“, но няма дори и един мач в Серия А. През есента Вутов бе преотстъпен на третодивизионния „Лече“, където записа едва 8 мача, и затова младокът напира да облече екипа на „Ботев“. От Коматево му гарантират титулярно място през пролетния полусезон.

Взетият на проби десен халф-бек Никола Марин ще бъде включен в групата за лагера в Турция, за където заминават 25 футболисти, сред които е и по-големия му брат Лазар, завърнал се от ЦСКА.

Бразилският халф Филипе Бризола направи в петък първа тренировка след завръщането си от родината. Полузащитникът се готви отделно от съотборниците си и по индивидуален план във фитнеса в очакване на трансфер в Словения или друга балканска държава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ