ЧЕЗ инвестира 676 хил. лева в Западна България

ЧЕЗ Разпределение ще вложи през август 676 хил. лева в общо 32 инвестиционни обекта в Западна България, съобщи дружеството. В района на столицата ще бъдат вложени 388 хил. лева, а извън София – 288 хил. лева.

В Софийска област 72 хил. лева са предвидени за реконструкция на мрежа и изнасяне на електромерни табла в Ботевград и Костинброд.

В област Монтана ще бъдат вложени 33 хил. лева, в Плевен 25 хил. лева, а в областите Видин и Враца по 20 хил. лева, основно в присъединяване на нови клиенти.

ЧЕЗ Разпределение започва и подмяна на обелени кабели в столичния район „Подуяне“. В проекта ще бъдат вложени 180 хил. лева с цел да се подобри електрозахранването на 20 хил. клиенти. Възникнал е риск след поредната кражба на медния екран на кабели средно напрежение през април тази година.

„Все по-често ставаме свидетели на повреждане на съоръжения за хиляди левове, което създава предпоставка за инцидентни и мащабни аварии, засягащи голям брой потребители. ЧЕЗ противодейства според възможностите си на посегателствата. Въпреки предприетите мерки преките и непреките щети от кражби на съоръжения за изминалата година надхвърлят 3,2 млн. лв.“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в дружеството.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1,6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, изчислява компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции