ЧЕЗ ще обмисли желанието на българската държава за влизане в сделката с "Инерком"

Чешката компания ЧЕЗ започва проучване на възможностите за българско държавно участие в сделката. Това пише в официално съобщение на компанията, подписано от говорителката Алице Хоракова:

Преговорите между ЧЕЗ и „Инерком“ за изпълнението на условията по договора започнаха във вторник, 6-и март и приключиха днес. Главната цел на срещите беше подготовката на документите за заявлението до българската Комисия за защита на конкуренцията. По време на преговорите представителите на „Инерком“ представиха официално запитване дали в настоящата ситуация съществува възможност Българската държава да се включи в сделката.

Въпреки че българското правителство не прояви интерес за влизане в процеса по продажбата, който започна миналата година, ЧЕЗ ще обмисли предложението, представено от нашия бизнес партньор и ще провери възможните варианти.

С оглед на ограниченията, наложени от вече подписания договор между двете страни, ЧЕЗ и „Инерком“ решиха, че могат да подготвят комплексен анализ на всички варианти и възможните резултати от потенциалното влизане на българската държава в процеса. След няколко седмици преговорите ще продължат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика