Чек от 10 000 лева за носителя на Суперкупата по волейбол

Чек за 10 000 лева очаква първия носител на волейболната Суперкупа при мъжете. Битката между шампиона „Добруджа 07” и носителя на Купата на страната „Нефтохимик 2010” е в неделя в Пазарджик. Мачът стартира в 16 ч в зала „Васил Левски”, с което ще се даде старт и на новия сезон в първенството. Агитките и на двата отбора сериозно се стягат да подкрепят своите любимци. От клуба в Добрич вече обявиха, че пускат безплатен автобус за своите фенове, а бургазлии пристигат с личните си автомобили. Залата ще бъде пълна до краен предел, като се очаква по трибуните да има над 2000 души.

Последната среща между двата тима бе финалът за Купата през май. Тогава „Нефтохимик” се наложи с 3:1 в Бургас.

Волейболната федерация и ръководството на Националната лига избраха Пазарджик с идеята да възродят мъжкия волейбол в града. Този сезон домакините ще имат отбор във Висшата лига.

„Отиваме за трофея - заяви Галин Господинов, президент на „Добруджа”. - Тръгваме с млад състав, който обаче показа резултати в контролните срещи. Отборът има самочувствие, добре е структуриран и демонстрира  добра кондиция.”

По традиция за добрата атмосфера ще се грижи диджей Теди Джорджо, който неизменно присъства на решителните волейболни битки.

Същевременно Казанлък ще бъде домакин на приятелски турнир при жените (16-18 октомври), в който ще се включат отборите на „Левски”, ЦСКА, „Славия” и на домакините. Преди дни „Казанлък Волей-Багира”, воден от новия си треньор Страхил Балов, спечели сребърните медали на Балканската купа в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт