"Челси" взе 118 млн. евро от продажбата на 20 играчи

За последните пет години "Челси" прибра 118 млн. евро от 20 футболисти, които са били отдавани под наем, а в последствие продадени. Играчите донесоха сериозни финансови постъпление на "сините" от Лондон, като в споменатата сума не влизат таксите за преотстъпване. Общо 126 мача имат тези двадесет „златни кокошки“ за отбора на Роман Абрамович. Това прави средно по 6,3 мача на състезател и възлизаща печалба на почти 6 млн. евро на футболист.

Преди години Ромелу Лукаку, Кевин де Бройне и Мохамед Салах бяха купени от "Челси" за 30 млн. евро, но това лято за тримата бяха платени общо 183 млн. Клубът от "Стамфорд Бридж" реализира печалба от 38 млн. евро, заради клаузите от следваща продажба в договорите на играчите.

Лукаку има 10 мача за „сините“, Де Бройне е с 3, а Салах с 13.

Най-много пари на лондончани донесе Натан Аке. Халфът, който има само седем мача за тима, бе продаден за 22 млн. евро на "Борнемут".

Райън Бертранд, Бертран Траоре и Торган Азар пък донесоха на "Челси" още 28 млн. евро. Други 30 млн. пък дойдоха от трансфери на 13 играчи, които преди това са били пращани под наем.

В момента клубът има професионални договори с общо 62 футболиста. 25 от тях са в първия тим, 26 са пратени под наем, а още 11 чакат да бъдат преотстъпени. За „Челси“ това са потенциални милиони, десетки милиони...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят