"Челси" показа, че иска трофея в Лига Европа

Воденият от Маурицио Сари тим на "Челси" показа, че Лига Европа вече е приоритет. "Сините" имаха известни проблеми, но представянето на играчите се подобрява. Отборът записа 4 победи в последните си 5 мача във всички турнири. Това се случи при домакинството на "Динамо" (Киев) на 1/8-финал в Лига Европа. "Сините" победиха с 3:0 и са фаворит за спечелването на надпреварата.

"Отборът показа солидност - каза Сари. - Имахме много проблеми преди това, особено с нашия манталитет. Играчите обаче показаха на всички, че искат да печелят. Има реванш, не мислим, че ще е протоколен".

„Сините“ от Лондон започнаха да губят битката за място в Шампионската лига в шампионата. Тимът от "Стамфорд Бридж" бе елиминиран за две от купите в Англия, а тази от "Къмюнити Шийлд" загуби във финал срещу "Манчестър Сити" с 0:2 още през август 2018-та. Единственият шанс за трофей този сезон е именно Лига Европа. Ако спечели турнира, "Челси" ще се класира директно за групите на Шампионската лига догодина.

До голяма степен същото важи и за "Арсенал". Воденият от Унай Емери състав може да се бори единствено за трофея в Лига Европа. "Артилеристите" обаче загубиха с 1:3 от френския средняк "Рен" в първия мач.

„Искам да бъда позитивен, но е трудно - каза Емери след мача. - Сега обаче предстоят още едни 90 минути и се надявам да се справим с тежката ситуация".

Друг от фаворитите за трофея „Наполи“ направи сериозна крачка към 1/4-финалите. Тимът победи с 3:0 „Залцбург“ и е на 90 минути от класиране в следващата фаза.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят