„Челси“ приключи „Юнайтед“ за 30 секунди

Челси“ приключи „Манчестър Юнайтед“ за 30 секунди в дербито на английската Висша лига. „Сините“ от Лондон победиха с 4:0, като още преди да е изминала минута, вкараха във вратата на Давид де Хеа. Автор на гола, който е най-бързият през този сезон на Острова, бе Педро Родригес - футболистът, който бе доведен в „Челси“ от тогавашния мениджър на тима Жозе Моуриньо. А Специалния няма да помни с добро завръщането си на „Стамфорд Бридж“. За пореден път „Юнайтед“ бе надигран. На бавните и безидейни атаки на гостите „Челси“ отговаряше с бързи контри, а защитниците в червено чистеха панически... когато могат. При статично положение в средата на първата част Гари Кейхил матира Де Хеа за 2:0.

През второто полувреме Моуриньо пусна в игра Хуан Мата и Антони Марсиал, но това не помогна. След час игра Еден Азар увеличи агонията на Специалния с гол за 3:0. Показателно за състоянието на „Юнайтед“ в мача бе попадението на Н'Голо Канте в 70-ата минута. Тогава халфът се разходи между защитниците на „червените дяволи“ и вкара за четвърти път. А феновете на „Юнайтед“ вече си задават въпроса: От Специалния остана ли нещо специално?

И в другата част на град Манчестър нямаше поводи за усмивки. „Сити“ направи 1:1 у дома срещу „Саутхемптън“ и по този начин записа пети пореден мач без победа във всички турнири. След ремито „гражданите“ останаха на върха с 20 точки, но толкова имат още „Арсенал“ и „Ливърпул“. „Челси“ е с 19 пункта на четвъртото място, а „Юнайтед“ е седми с 14. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят