„Челси“ се огледа в звездата на „Айнтрахт“

„Челси“ е поредният отбор, тръгнал по петите на Лука Йович от „Айнтрахт“. Нападателят на немския тим, следен още от „Барселона“, „Байерн“ и „Реал“, прави зашеметяващ сезон в Бундеслигата като от началото на кампанията има 19 гола в 29 мача във всички турнири. Сърбинът е собственост на „Бенфика“, но може да бъде откупен от „червено-черните“ от Франкфурт през лятото за скромните 5.3 млн. евро заради клауза в договора. Сделката почти сигурно ще се случи, защото настоящата цена на футболиста е в пъти по-висока. Според световните медии, сред които и „Билд“, „Айнтрахт“ се надява да пласира Йович за минимум 52 млн. евро още след края на кампанията.

„Чест е толкова големи отбори да се интересуват от мен – призна 21-годишният футболист. - Чувствам се добре в „Айнтрахт“ и за момента съм концентриран върху представянето с тима.“

„Билд“ съобщава, че „Челси“ ще се опита да вземе играча директно от португалския гранд с оферта от около 45 млн. евро. Това обаче ще се случи трудно, тъй като между „Бенфика“ и „Айнтрахт“ имат вече договорени отношения. А на „Стамфорд Бридж“ със сигурност трябва да извадят през лятото сериозна сума за подсилване на офанзивната мощ, тъй като Гонсало Игуаин е до лятото, а откупната му клауза е за 36 млн. евро.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят