"Челси" трябва да спечели Лига Европа

Бъдещата работа на Маурицио Сари в "Челси" е в пряка зависимост от представянето на тима в Лига Европа. Собственикът на клуба Роман Абрамович е заявил на наставника, че трябва да спечели турнира, ако иска да остане на работа. "Сините" от Лондон са шести във Висшата лига, като започват да губят битката с "Манчестър Юнайтед" и „Арсенал“ за 4-ото място, осигуряващо участие в Шампионската лига през новия сезон. А Абрамович иска да върне "Челси" сред големите отбори в Европа. Воденият от Сари състав обаче загуби 3 от последните си четири мача в шампионата и все по-усилено се говори, че треньорът ще бъде уволнен. Срамът от 0:6 срещу "Манчестър Сити" също не е малък, като в споменатите поражения "Челси" инкасира 12 гола – средно по 4 на мач.

"Сари остава, но при провал в Лига Европа ще бъде уволнен на секундата - пише английското издание "Дейли мейл". - Абрамович е на мнение, че „Челси“ е най-силният отбор в турнира и всичко друго освен триумф в надпреварата би било чутовен провал“.

На тима предстои гостуване на шведския "Малмьо" в първа среща от 1/16-финалите в Лига Европа. Запазването на мениджърския пост от 60-годишният специалист на практика минава през добър резултат преди реванша на „Стамфорд Бридж“ след седмица.

Английският таблоид „Сън“ твърди, че ръководството на „Челси“ вече търси заместник на Сари. Фаворит е Зинедин Зидан. Французинът все още е без работа, след като през лятото изненадващо напусна „Реал“ (Мадрид).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят