Ченгетата от 4-то РПУ остават зад решетките

Шефът изплащал кола, телефон и бойлер

Един от задържаните икономически полицаи се боял за живота си в килията

Апелативният спецсъд остави окончателно в ареста шефа на “Икономическа полиция” в 4-то столично РПУ Красимир Кръстев и подчинените му Марио Дринцолов и Радослав Томов. Полицаите са обвинени за участие в организирана престъпна група, изнудвала търговци да плащат “такса спокойствие”.

Според съда има достатъчно доказателства, които уличават тримата в корупционни престъпления. Адвокатът на Красимир Кръстев обясни, че той е подал молба да напусне системата на МВР два дни преди арестите. “От 23 г. съм служител на МВР. Показват моя снимка и скъпи часовници и пари, които не са мои”, обясни Кръстев пред съда. Той представи справка, че изплаща автомобил, телефон и бойлер и не разполага с големи суми.

Радослав Томов е бил разпознат от собственик като човекът, който е взел два подкупа от собственици на наргиле бар и на магазин за дрехи. Томов помоли за по-лека мярка, защото в ареста се притеснявал за живота си, тъй като работил в сектор “Издирване” и е вкарал много хора зад решетките. Съдите обаче заключиха, че има опасност тримата да попречат на разследването или да извършат друго престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право