Червеният депутат проф. Иво Христов за парламента: Бурна имитация на дейност при фактическо бездействие

Какъв посредник е Бойко Борисов, след като Турция ще достигне 100 млн., а България ще се стопи на 3 млн., пита риторично социологът от левицата

unnamed-12„Бурна имитация на дейност при фактическо бездействие - така работи парламентът!”, деклалира депутатът от коалиция „БСП за България” и водач на листата от гражданската квота в Пловдив проф. Иво Христов на среща с избиратели в града под тепетата. Проф. Христов продължава да изпълнява поетия предизборен ангажимент за регулярни разговори с хората от инициативата „Кога, ако не сега? Кой, ако не ние?”.  „Управляващите нямат подготвени законопроекти, но не дават и законите на БСП да бъдат разглеждани в специализираните комисии. Затова няма нито един закон, който да е гласуван, с изключение на този за т.нар. безналични плащания. За експертите това решение е индикатор, че в държавата няма пари”, изтъкна проф. Христов. По думите му България става страната с най-рестриктивния режим на разплащания.

По отношение на реформите проф. Иво Христов заяви, че такива няма да има, защото властимащите нямат интерес от тях. Той бе категоричен, че  съдебната реформа не опира до фиксацията на една извънпарламентарна партия за изваждане на прокуратурата от системата. „Тя е много по-сериозна, защото касае съда, който трябва да даде крайния резултат, както и МВР, което e под всякаква критика с ниската си ефективност”, подчерта професорът по социология на правото. Причините за ниския коефициент на полезно действие той вижда в отрицателната селекциÑ

на кадри. „Некомпетентност и злонамереност” – така червеният депутат описа администрацията, превърнала се по думите му в хранилка  за партийни кадри. „Корупцията е основен проблем, основен механизъм за възпроизвеждане на администрацията, а това е една от причините да не сме в Шенген”, посочи народният представител от левицата.

„В навечерието сме на поредното национално предателство”, предупреди геополитическият анализатор. Според проф. Иво Христов то ще се реализира с подписването на договора за добросъседство на 2 август - Илинден. Неговите опасения са, че  с ниското си ниво българската дипломация ще загърби фундаменталните национални интереси. Затова на петъчния парламентарен контрол проф. Христов ще пита министър Екатерина Захариева имат ли намерения да прекрачат демаркационните линии - език и националност. „Прекрачването им означава национално предателство. Има въпроси, които не подлежат на никакви компромиси”, декларира проф. Христов, който препоръча на нашите политици да се учат от гръцката дипломация.

По настояване на аудиторията проф. Иво Христов направи кратък обзор на геополитическата ситуация. Гърция и Турция ще бъдат главен разпределител на 30 милиарда кубика руски газ. Южната ни съседка под никаква форма няма да приеме независим Кюрдистан. Той не смята, че мащабната координирана акция по заливане на Европа с мигранти ще се повтори. Във връзка с оградата на българо-турската граница коментира следното: „Плашещият въпрос не е дали има дупки в оградата, а, че имаме дупка в демографията” и завърши с риторичния въпрос : „Колко може да бъде посредник Бойко Борисов, щом Турция ще достигне 100 милиона население, а българите ще станем 3 милиона?”.

По настояване на аудиторията проф. Христов направи кратък обзор на геополитическата ситуация. Гърция и Турция ще бъдат главен разпределител на 30 милиарда кубика руски газ. Южната ни съседка под никаква форма няма да приеме независим Кюрдистан. Той не смята, че мащабната координирана акция по заливане на Европа с мигранти ще се повтори. Във връзка с оградата на българо-турската граница коментира така „Плашещият въпрос не е дали има дупки в оградата, а, че имаме дупка в демографията” и завърши с реторичния въпрос „Колко може да бъде посредник Борисов, щом Турция ще достигне 100 милиона население, а българите ще станем 3 милиона?”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика