„Червен“ кошмар свири „Лудогорец“ - ЦСКА

Изтръпване в Борисовата градина настана след обявяването на Николай Йорданов за рефер на четвъртфинала за купата на България между „Лудогорец“ и ЦСКА в сряда в Разград. Арбитърът е дългогодишен „червен“ кошмар, а историята му с „Армията“ датира от 2008 година. Тогава Йорданов свири „Сливен“ - ЦСКА (3:1), даде несъществуваща дузпа за домакините и незаслужено изгони Маркиньос от гостите.

През 2012-а тогавашният треньор на „червените“ Стойчо Младенов обяви Йорданов за „персона нон грата“ на „Армията“. Причината бе загуба с 0:1 от „Левски“, когато съдията не даде две дузпи за ЦСКА. След това няколко години БФС избягваше да назначава рефера на „червени“ мачове.

След като получи амнистия за „Армията“, Йорданов бе пратен именно на двата есенни двубоя между съперниците. Като цяло той нямаше проблеми с тях. Първо „Лудогорец“ би ЦСКА с 1:0 в петия кръг. След това на „Армията“ двубоят завърши 1:1. Тогава най-артистичното нещо в дербито бе поведението на бившия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който седна „по турски“ на земята в знак на протест, че продължението на редовното време е само две минути. Статистиката показва, че „Лудогорец“ няма загуба с Йорданов.

Другото дерби от 1/4-финалите за купата на България между „Ботев“ (Пд) и „Черно море“ е поверено на Станислав Тодоров. Останалите наряди са Ивайло Стоянов на „Етър“ - „Локомотив“ (Пд) и „Струмска слава“ - „Септември“ на Владимир Вълков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ