Черен списък на медии в Австрия

МВР вини издания в едностранчиво и негативно отразяване

Ведомството уточни, че става дума за препоръки

Австрийското вътрешно министерство, ръководено от крайнодясната Партия на свободата, обвини няколко местни медии в “едностранчиво и негативно” отразяване и даде съвети на полицията с кои медии да разговарят и как да комуникират с тях, съобщи “Политико”.

Имейл от 4 стр. е изпратен на полицията и включва своебразен черен списък от “критични медии” - сп. “Фалтер” и всекидневниците “Дер Щандард” и “Курир”, които според министерството “за съжаление отразяват МВР и полицията едностраничиво и негативно”. Текстът предлага “намаляване на комуникацията с тези медии”, доколкото е възможно, и призовава за мерки срещу “спекулативно отразяване”. Съобщението съдържа и “бял списък” с препоръчани за работа медии и насърчава дискусии по теми като миграцията в Австрия, която е ротационен председател на ЕС.

От вътрешното ведомство уточниха впоследствие, че мейлът не съдържа никакви директиви или задължителни точки и не идва директно от вътрешния министър Херберт Кикл. Препоръките са изпратени от говорителя на МВР Кристоф Пьолцл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа