"Черната вдовица" ще отговаря пред Темида на 26 март

Снимка: Архив

Бившата учителка, уморила съпруга си в Бургас, замълча в съда

В Бургас тръгва делото срещу бившата учителка Веселина Г. /63 г/, обвинена за това, че при условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода Димитър М.- неин съпруг.

Тя го държала заключен в една от стаите в жилището им, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия. Не му давала медикаменти, не го водела на лекар. След като починал, скрила трупа в контейнер в морската градина и две години получавала незаконно пенсията му - от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., като с това е причинила имотна вреда на Националния осигурителен институт в общ размер на 21 140 лева.

Съпругът Димитър бил уважаван нефтохимик и вземал добра пенсия- 800 лева, разказаха комшии на семейството. Приживе, от прозореца на апартамента той пускал бележки с молба за помощ. След като разбрала това, Веселина извикала майстори и "запечатали" прозореца.

Заради всички тези зловещи деяния в Бургас вече всички я наричат "Черната вдовица".

Делото срещу нея е насрочено за 26 март, а във вторник сутринта, бе разпоредителното заседание на магистратите.

Случаят лъсна през месец май 2013 г., след като клошари намерили тялото на Димитър в контейнера до Колежа по туризъм.

Зловещите подробности, като в психотрилър, започнаха да изплуват, след като бе повдигнато обвинение на бившата учителка. Тя е обвинена, че с користна цел, по особено мъчителен начин, предумишлено умъртвила Д. М., като системно не му е давала достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което на 01.08.2014 г. е настъпила смъртта му, казаха магистратите.

След като починал, Веселина не сигнализирала за това, а за да продължи да получава пенсията му, скрила трупа в контейнер за смет в морската градина. Тялото било намерено от клошари, които се обадили в полицията и така истината излязла наяве.

"Черната вдовица" първоначално бе задържана, но от няколко месеца е пусната от ареста и живее в семейното жилище в жк "Лазур".

Във вторник бившата учителка пристигна в съда и не отговори на нито един журналистически въпрос. Същинското дело за деянията и обаче бе насрочено в Бургаския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право