„Черната пантера“ се готви за голям филмов скок

Майсторите на комерсиално успешни комиксови екранизации от “Марвел студиос” представиха първите по-солидни материали от игралната версия по изключително популярния комиксов за “Черната пантера”. Сюжетът следва събитията от “Първият отмъстител: Войната на героите”, където беше екранният дебют на Черната пантера, в изпълнение на Чадуик Босман, който се завръща в ролята.

39_3

Ето за какво ще става въпрос във филма, който е доминиран от чернокожи изпълнители: “Черната пантера” следва Т’Чала, който след смъртта на баща си, краля на Уаканда, се завръща у дома при изолирания, технологично напреднал африкански народ, за да наследи трона. Но когато се появява могъщ отколешен противник, Т’Чала е въвлечен в конфликт, в който съдбата на Уаканда и на целия свят са изложени на риск, а качествата му като крал – и Черната пантера – са поставени на изпитание. Изправен пред предателства и опасности, младият крал трябва да призове своите съюзници и да освободи пълната сила на Черната пантера, за да победи враговете си и да осигури сигурността на своя народ и начина им на живот.”

39_1

Режисьор на “Черната пантера” (”Black Panther”) е Райън Куглър (”Fruitvale Station”, “Крийд: Сърце на шампион”), а в ролите са Чадуик Боусман, Данай Гурира, Лупита Нионг‘о, Майкъл Б. Джордън, Анди Съркис, Мартин Фрийман, Даниел Калуя, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Анджела Басет, Форест Уитакър и др. Премиерата е 16 февруари 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино