Черна магия и вуду сеят зло

Върховният бог Бонди, изобразен като мъж скелет, пушещ пура

Крадат коса, правят се специални кукли, за съответната клетва

Твърди се, че на лошото може да се противодейства с особен набор от средства

Мистиката и магиите са владели мислите и предопределяли поведението на хората още от праисторически времена. По нашите земи се носят се предания, че циганите или хората със зелени очи притежават способността да влияят на съдбата ни. Истината е, че по-голямата част от заклинанията във фолклора са свързани с лоши поличби, а не с добри. Тънка е границата между бялата и черната магия, като при втората се наблюдава злоупотреба с „нечисти духовни сили“, които се използват за зли цели. Все пак магове предупреждават, че хората, действащи по този начин, лесно могат да изгубят контрола над отключените духове и гневът им да се обърне срещу тях самите. Оттам идва и изконната българска поговорка „Който копае гроб другиму, сам пада в него.“

Еквивалентът на черната магия е страшното вуду, идващо от креолите, които са били докарани на Карибите - в Хаити, Доминиканската република и Куба - като роби от Африка. Те крадат коса от жертвите си и създават кукли, които наричат с имената на набелязаните хора, бодат ги с игли, изваждат очите им и с игли „нападат“ слабите им места.

Думата вуду означава дух. Цялата философия е компилация от музика, танци, език, народна медицина, правосъдие, власт над отвъдното и ритуали, където участниците често са под влиянието на силни психотропни наркотици и изпадат в транс. Те „привикват“ различните духове, наречени с общото название „лоа“, както и духовете на мъртвите.

Върховният бог в този вид шаманизъм е Бонди, изобразен като скелет, пушещ  пура, с бомбе с кръст и черепи по периферията. Жертвоприношенията са неразделна част от вярванията на креолите, те се приемат за израз на разкаяние и жертвоготовност пред Бог. Традицията се предава чрез истории, стихове, песни, пословици, гатанки и изкуство. Предаването на опита от старите на младите има голямо значение.

 

“Българската следа“

Самодивски болести

Русалки примамват мъжете

Древното нашенско предание гласи, че ако някой стъпи на трапезата или мястото, където са танцували вили или самодиви, те ще му нанесат невъобразима болка и дори смърт, за да отмъстят за „потъпканата си чест“. Друга още по-рядко срещана мълва в наше време е, че  русалки се показват нарочно на някои мъже по бреговете на вирове и реки след полунощ, танцуват с тях до зори и след това тези хора се разболяват тежко, някои дори полудяват. Повечето болести, „докарани“ от магическите същества, са неизлечими.

18-1-1

 

Неподозирани способности

Сексуалните магии и положителната енергия

Използват се силите на Земята, подсилва се ясновидството

Човек разполага с неподозиран капацитет от скрити сили в подсъзнанието си. Те са отделени с бариери от същото това съзнание и така остават недостъпни. С помощта на сексуалната възбуда бариерите могат да бъдат преодолени.

С оргазма се освобождават мощни енергийни потоци, които могат да бъдат използвани за създаване на материални блага, разваляне на магия, създаване на събитие или поставяне на ново начало в нещо.

Единственото условие при този вид сексуална магия е магьосникът да изключи и да превъзмогне собствените си чувства и да насочи положителната си енергия върху поставената цел с желанието за оказване на помощ.

Телурова магия - в този вид магия се използват огромните енергийни възможности на Земята. Този вид магия е много древна и с нейна помощ могат да се определят свети места, за да се подсили ясновидството.

18-1-3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл