"Черна роза" вече и на българския екран

Един от най-успешните и награждавани турски сериали се върти от 14 октомври по Нова телевизия. Той се излъчва всеки делничен следобед от 15.00 ч. Поредицата "Черна роза" разказва за живота на млада жена, която никога не е излизала отвъд стените на дома си, и един мъж, изоставил я, за да живее в лъжа. Сега тя трябва да се изправи заради децата си и сложи новото начало.

"Черна роза" представя сблъсъка на красивата Ебру, попаднала в екстремна ситуация с консервативните порядки в Югоизточен Анадол. Тръгвайки да търси изчезналия си съпруг Мурат, тя заминава за родното му място, където хората живеят според вековните традиции. Семейството му, богатата и влиятелна фамилия Шамверди, я посреща враждебно не само заради това, че тя и трите й деца идват от съвсем различен свят, който ги плаши и им е трудно да приемат, но и защото се опасяват, че всичките им дълбоко пазени тайни ще излязат наяве.

Серийният хит е получил цели 19 престижни телевизионни награди за най-добра драматична поредица, както и за сценарий, режисура, музика и за актьорско изпълнение. Самият сценарий е по идея на Еркан Бингьорен и е изработен в екип с още десет сценаристи. Режисьор е доказалият се в жанра Мурат Сарачоглу, който е добре познат на зрителите от работата му по "Госпожа Фазилет и нейните дъщери".

Главната роля е поверена на Едже Услу

Главната роля на Ебру е поверена на звездата от хитовия сериал "Сълзи над Босфора" - Едже Услу. За участието си в "Черна роза" чаровната актриса очаквано печели награда за най-добра женска роля.

Премеждията на екранната Ебру в „Черна роза” се посрещат с истински успех навсякъде, където сериалът е излъчван. Година преди да започнат снимките, Едже Услу се е развела официално с мъжа си Мурат Сараджоолу - който е режисьор на "Черна роза". По време на работата в "Черна роза" тя трябва да вижда всеки ден с бившия си и играе под негова режисура.

Снимките на "Черна роза" са в Гизантеп - град в южната централна част на Турция. "Това място ми е познато, защото преди десетина години тук снимах „Съдбата на една Зерда“, а сега с „Черна роза“ съживявам спомените си. Лошо е, че съм далече от семейството и приятелите си, но и да снимах в Истанбул, пак нямах време за тях, защото снимките изискват много усилено темпо и отказ от пълноценен личен живот”, споделя тогава Едже Услу.

В главната мъжка роля на "Черна роза", в ролята на Кендал, гледаме актьора Месут Акуста, който още е непознат за българската публика, макар да имаше малка роля в хитовия „Езел“.

Друга голяма знаменитост в новата поредица по NOVA е Шериф Сезер - Кадрие - „майката“ на голямата фамилия.

Българската публика я помни от хитовите романтични сериали „Сезони на любовта“ и „Памуковата принцеса“. Шезир е носителка на почетни награди от международни филмови фестивали, сред които „Златна палма“ от Кан и „Сребърна мечка“ от кинофестивала в Берлин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали