Черните жилетки: “Франция не е на французите!”

Цяла Африка има право да бъде тук, крещят те

Окупираха терминал 2 на летище „Шарл де Гол“

Към френските „жълти жилетки“ предвидимо се добавиха и „черните жилетки“ (Les Gilets Noirs). Това са радикални мигранти, които директно се противопоставиха на коренното население.

„Черните жилетки“ обединиха най-агресивните нелегални имигранти от африканските страни. Миналата неделя тълпа от чернокожи, около няколкостотин души, окупира терминал номер 2 на летище „Шарл де Гол“ в Париж. Те грубо блокираха пътя за пътниците, не позволиха на хората да се качат на самолетите, крещяха, скачаха, извършиха опити да блокират работата на цялото летище.

Беше заявено изискване да се спре депортирането на нелегалните имигранти от Франция и да им се предостави легален статут. Участниците поискаха и незабавна среща с френския премиер и с ръководството на Air France.

Истинските апетити на „черните жилетки“ обаче се простират много надалеч. Лидерите на чернокожите маси, които завзеха терминала, поведоха тълпата под красноречивите лозунги: „Франция не принадлежи на французите!“, „Франция не е френска! Цялата Африка има право да бъде тук!“.

Реакцията на лидера на „Националното обединение“ (бивш „Национален фронт“) Марин Льо Пен беше: „Окупацията на летището „Шарл де Гол“ от нелегалните имигранти: ето така ли ще изглежда нашата страна, щом се позволява да се пренебрегват правилата? Мястото на всеки нелегален е в центъра за задържане, където той очаква експулсиране, и това не подлежи на обсъждане!“.

Междувременно полицията показа пълна импотентност. Нямаше нито един задържан.

Френските медии предпочетоха да мълчат. Случайно бе споменато за акция на „бездомници на летището“.

А това е само началото.

В групата на „черните жилетки“ във Facebook се появи девиза „Революция до победата!“

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения