Черния Роди е заловен в Доминиканската република, пращат ни го

В Доминиканската република е бил задържан известният тартор на банда за мокри поръчки Радослав Калчев - Черния Роди. Това обяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов на пресконференция днес.

В началото на 2015 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо 9-имата участници в организираната престъпна група, създадена с цел убийства, телесни повреди и принуда. Черния Роди и още един обаче се укриха зад граница.

Според зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предстои Калчев да бъде екстрадиран до България и да бъде изправен пред нашия Специализиран съд. „Той е обвиняем по дело на Специализираната прокуратура, обявен е за общодържавно и международно издирване и е задържан по наше искане в далечната Доминиканска република“, посочи Сарафов.

„Всеки, който се укрива от правосъдието, независимо дали е в Доминиканска република или в Сърбия, или където и да било, рано или късно ще бъде доведен“, коментира заместникът на главния прокурор.

Сарафов допълни, че Радослав Калчев е виден представител на варненските престъпни групировки и е обвиняем е по дело на Специализираната прокуратура за разпространение на наркотици и убийство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право