Черни лебеди се излюпиха за първи път във варненския зоопарк

Родителите Ромео и Жулиета ще отглеждат мъничетата половин година

С първо потомство от черни лебеди се похвали варненският зоопарк. Две пухкави мъничета се излюпиха, след като 40 дни майката Жулиета ги мъти с помощта на всеотдайния си партньор Ромео, съобщи за "Труд" директорът на зоопарка Иванка Стоянова.

3-годишните бъдещи родители чакаха потомството си в комфортно помещение с подово отопление, където яйцата им бяха защитени от набезите на нахалните гларуси. Според Стоянова порасналото семейство ще продължи да обитава отделно малко езерце, тъй като родителите се грижат за малките цели 6 месеца. "Ромео е много ревнив, налита на бой на гледачите и бързо прибира вътре бебетата, ако се зададат посетители. Със затоплянето на времето обаче картината ще се промени и сивите още на цвят лебедчета ще прекарват по-дълго време навън", обясни Стоянова.

За малките вече е монтирана специална платформа, за да се спускат лесно във водата. След като укрепнат, семейството ще бъде върнато в голямото езеро, където сега се шири другата двойка черни лебеди - Антонио и Вероника. Двете пернати са поредните бебета, дошли на бял свят във варненския зоопарк от началото на годината. Първото бе нутрия, а след него се родиха маймунче от вида зелена морска котка и две европейски муфлончета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България