„Черно море“ съди „Левски“

Проблемите на „Левски“ не спират да се множат в края на 2018 година. След като полусезонът за „сините“ приключи със загуба от „Берое“ (1:2), а наставникът Славиша Стоянович намекна, че може да си тръгне, сега заплашен е и лицензът на клуба.

„Черно море“ съди столичния гранд, а причината е трансферът на Мехди Бурабия в „Коняспор“. През лятото на 2017 година „Левски“ продаде френския халф в турския елит за близо 1 млн. лева. По договор „моряците“ са трябвали да получат 20% от сделката, тъй като полузащитникът дойде на „Герена“ с трансфер от „Тича“. Но въпреки клаузата в договора между двете страни, „Черно море“ не е получил въпросните близо 200 000 лева. Ако „сините“ бъдат признати за виновни и не се издължат, това може да им коства лицензът за евротурнирите. В момента от столичния гранд обжалват иска на „моряците“.

А това не е и единственият проблем от подобен характер пред шефовете на 26-кратните шампиони. Фирмата “Титан 77” ООД е поискала „Левски“ да бъде обявен в несъстоятелност, съобщиха на свой ред колегите от „Спортал“. Делото е образувано на 13 ноември 2018 година. Въпросната фирма се занимава с организиране на чартърни полети, а собственици са близнаците Юлиан и Емил Ботеви.

По-рано тази година „Труд“ разкри, че „сините“ дължат и 150 000 евро и на „Рен“ за наема на Афонсо Фигаредо. Бранителят игра шест месеца като преотстъпен на „Герена“, но в договора е имало клауза, че ако португалецът не играе в 75% от мачовете на „сините“, българският клуб ще трябва да плати въпросната сума на французите като компенсация. А Фигаредо не успя да се наложи под ръководството на Делио Роси и записа едва 7 двубоя в Първа лига.

Въпреки многото проблеми на „сините“ със задължения, изпълнителният директор Красимир Иванов обяви през октомври, че 2017 година е била най-успешната за клуба от 2007 година насам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ