Честваха с ритуал 10-годишнината на минен ловец "Цибър"

Корабът спечели наградата за най-добър екипаж на ВМС за 2018 г.

В Пункт за базиране Варна беше тържествено отбелязана 10-та годишнина от вдигането на военноморския флаг на минен ловец „Цибър”. Ритуалът започна с вдигане на националния флаг и флаговете за разцветяване на кораба.

В словото си командирът на "Цибър" капитан III ранг Лъчезар Иванов очерта основните достижения и високото качество на изпълнение на поставените задачи през последната година, допринесли в най-голяма степен за спечелване на наградата „Най-добър корабен екипаж във Военноморските сили за 2018 година”.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев поздрави офицерите, старшините и матросите и им благодари за ежедневния труд, който полагат за утвърждаване престижа на флотските миньори и издигане авторитета на Военноморските сили на Република България.

Приветствие към моряците от „Цибър” отправи и капитан III ранг от запаса Димитър Желев, първи командир на кораба, командвал екипажа при прехода от Белгия до България. В понеделник сутринта в Пункта за базиране ще има ритуал за изпращане на минен ловец „Цибър” за участие във Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони