Четат 5000 страници от обвинението по делото "КТБ"

Доказателствата и приложенията по делото КТБ надхвърлят 1360 тома

Адвокат на Цветан Василев е обвинен за "профилактирането" на свидетеля на прокуратурата Бисер Лазов

Специализираният наказателен съд уважи искането на адвокатите по делото "КТБ" да бъде прочетен целият диспозитив на обвинителния акт срещу бившия мажоритарен собственик и беглец от правосъдието Цветан Василев и още 17 души. Документът е 5000 страници.

Спецмагистратите обявиха, че това е най-тържествената част от цялото дело и накараха всички подсъдими и адвокатите им да станат прави докато прокурорите четат. Адвокат Ина Лулчева обаче заяви, че такова изискване няма в закона и освен това е физическо усилие, което трудно би могло да бъде издържано, заради което съдът позволи на адкотатите и подсъдимите да слушат седнали.

Обвинителният акт започна да чете спецпрокурор Даниела Начева, която е и заместник на административния ръководител на спецпрокуратурата Иван Гешев. Самият той също бе в залата, но излезе заради други служебни ангажименти.

Пред журналисти Гешев заяви, че един от адвокатите на Цветан Василев е бил обвинен за "профилактирането" на ключов свидетел на прокуратурата по делото "КТБ" - Бисер Лазов. Гешев обаче отказа да посочи кой е адвокатът.

Цветан Василев ползва услугите на двама български юристи - адвокат Константин Симеонов и адвокат Лазар Карадалиев. По информация на "Труд" обвиненият е Карадалиев.

Гешев бе подразнен от искането на адвокатите, защото заради това делото се бави умишлено. "Не се притеснявам да чета, ние в прокуратурата сме сменяеми. Но питайте кой и защо има интерес от това процесът да се бави. Още утре можеше да видите кои са свидетелите и с какви доказателства разполага прокуратурата", заяви Гешев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право