"Четворката" свети с нови LED фарове

24-2 24-3 24-4 24-5 24-6

След "тройката" дойде ред и на "четворката". За новата моделна година BMW освежи отвън и отвътре и ревизира двигателната гама на Серия 4 - купе, гран купе и кабриолет. Фейслифтът е деликатен с незначителни промени, които се забелязват най-вече по светлинните тела и броните. Серийни стават оформените по нов начин LED фарове вместо досегашните ксенонови светлини. Всички варианти получават и LED фарове за мъгла. Коригираната графика на задните LED светлини подчертава спортния характер и мощното излъчване на автомобила. Купувачите разполагат с по-богат избор от джанти, добавени са и два нови цвята за каросерията - синьо и оранжево.

Оформлението на интериора се запазва почти непокътнато, но малките промени създават усещане за лукс и динамика от висша класа. Предлагат се нови тапицерии, лайстни, хромирани апликации, блестящо черна конзола и галванизирани елементи по арматурното табло с двоен декоративен шев. Клиентите разполагат с множество възможности да индивидуализират автомобила си по свой вкус. Опционално моделите от Серия 4 могат да бъдат оборудвани с дигитален приборен дисплей, който показва различни данни с различна графика в зависимост от зададения режим на шофиране. Актуализиран е интерфейсът на навигационната система Professional за по-лесна и интуитивна работа, тъй като подменютата се визуализират по-добре и се разпределят в две екранни страници. Смартфоните се зареждат безжично в специално гнездо, като моделите на Apple се интегрират с инфо-развлекателната система на автомобила чрез платформата CarPlay.

Подчертано спортен "баварец" като "четворката" трябва да се представя безупречно на шосето и с тази цел инженерите са "пипнали" и без това добре настроената ходова част. Окачването е по-стегнато, кормилната система действа по-прецизно, амортисьорите реагират по-бързо. В резултат се подобряват надлъжната и страничната динамика при високо натоварване на автомобила.

Двигателната гама е актуализирана според предпочитанията на купувачите, но остава в диапазона на мощност от 150 до 326 конски сили. Абсолютният топмодел продължава да бъде М4 с 431 конски сили. Малкият дизел 418d отпада от купето с две врати, но се предлага за гран купето с четири врати. Системата за интелигентно задвижване на четирите колела xDrive е опция за 12 варианта и е серийна за моторизациите 435d.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили