Четвъртият регионален фестивал на руската песен се проведе в Свищовско

В салона на НЧ "Просвещение 1897" в свищовското село Горна Студена и в присъствието на многолюдна публика премина четвъртото издание на фестивала "Пусть всегда будет солнце".

В регионалния фестивал взеха участие 17 колектива и индивидуални изпълнители, които показаха добра подготовка, пред компетентно жури с председател Елизает Людмилова и членове Росен Маринов, Олимпия Ангелова, и Стефан Андреев.

"Участниците представиха характерни руски песни с типичното за тях звучене, а много от съставите се бяха погрижили сценичното облекло да е в стила на руската култура.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева уважиха с присъствието си регионалното събитие, като пожелаха Фестивалът да придобива все по-голяма популярност и да се превърне в национално събитие, което да обединява любителите на руската песен и да разкрива нейния колорит", информираха от общинската администрация в крайдунавския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България