Четирима души са ранени при експлозията във Военната академия в Санкт Петербург

Основната версия за случилото се е невнимателно боравене с боеприпаси

Четирима души са ранени при експлозията в сграда на военно-космическата академия "Можайски" в руския град Санкт Петербург, съобщи временно изпълняващият длъжността губернатор на Санкт Петербург, Александър Беглов, цитиран от ТАСС.

Академията обучава офицери за частите за противоракетна отбрана, посочва Асошиейтед прес. По предварителни данни на службите за спешна помощ всички пострадали са офицери.

По-късно руското министерство на отбраната посочи, че пострадалите са трима и животът им не е в опасност.

Взривът е станал в едно от служебните помещения в административното здание на академията. Той не е предизвикал пожар, няма и особени разрушения. Пострадало е само стълбището между два етажа и има счупени стъкла.

Курсантите са били евакуирани. Според източник от службите за спешна помощ основната версия за случилото се е невнимателно боравене с боеприпаси.

Местният информационен уебсайт "Фонтанка" съобщи, че експлозията е причинена от самоделно взривно устройство с тротилов еквивалент 200 грама.

Руският следствен комитет съобщи, че е започнало разследване за заговор за убийство, отбелязва АП.

Във връзка с инцидента във военно-космическата академия "Можайски" военното следствено управление към Следствения комитет на Русия по ракетните войски със стратегическо предназначение възбуди наказателно дело за опит за убийство на двама и повече души по общественоопасен начин, съобщи комитетът, цитиран от ТАСС.

Проверка по случая е започнала и военната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа